De lekkerste drankjes die je eens mag proberen

Soms moet je maar gewoon eens iets doen. Je moet de sprong wagen, een sprong in het diepe zelfs soms. Niet zien waar je heengaat, maar wel weten dat je gaat. Dát is waar het om draait, helemaal in onze korte tijd die ons hier op aarde gegeven is. Wij willen dat je hier optimaal gebruik van maakt en dat je geniet.

Geniet van het tot dan toe onbekende, maar daarna wellicht vertrouwde en fijne. We willen je op dat gebied informeren over twee hele lekkere drankjes en wat je ermee kunt doen. Deze drankjes vallen te mixen, te combineren, puur te drinken, alleen te drinken, samen te drinken, cadeau te geven en ga zo maar door. Kortom; je kunt er alles mee wat je wil om een heerlijke avond (of middag, ochtend lijkt ons niet zo’n ijzersterk idee) te hebben.

Gin

Gin is het eerste drankje wat we met je willen bespreken. Een echte klassieker die je vast kent van de gin tonic, maar toch zijn er (helaas) tegenwoordig niet zo veel mensen meer die gin drinken. Erg zonde, want er is zo onwijs veel met dit drankje te doen. Van oorsprong was het drankje er een voor de armen, maar het groeide al snel uit als iets waar alleen de rijken zich aan mochten wagen. Tegenwoordig is gin voor iedereen bereikbaar en is er zelfs enorm veel te kiezen op het gebied van gin. Een lekkere London dry gin (die overigens niets te maken heeft met London, het gaat alleen om de naam) of een heerlijke Distilled gin. Het kan allemaal. Overigens is een leuk feitje van Plymouth Dry Gin dat dit wél alleen zo mag heten als het in Plymouth gemaakt wordt, dat is wettelijk zo geregeld. Probeer eens een lekkere gin uit en speel wat met soorten en combinaties! 

Rum

Rum is iets, dat is zo ontzettend veelzijdig dat we alleen aan dit onderwerp al vijf verschillende blogs zouden kunnen toewijden. Zo is er witte rum die rijpt in stalen vaten en bruine rum die rijpt in eikenhouten vaten, rijpt een rum sneller en beter in warme landen door de temperatuur en kun je allerlei soorten combinaties zoeken. Je kent het bekende rum merk Bacardi vast wel en wellicht heb je hier wel eens een glaasje van geprobeerd. Deze rum is natuurlijk super lekker, maar er is meer dan alleen Bacardi. Er zijn talloze andere merken die heerlijk zijn om puur te drinken of om lekker in een mixdrankje of een cocktail te gebruiken. Zo kun je het een beetje verdunnen met wat cola of vruchtensap, maar kun je rum ook gebruiken in een overheerlijke Mojito of Daiquiri. 

Cadeau of zelf drinken? 

Als je eenmaal een flesje in huis hebt gehaald van gin en rum, dan raden we je aan om hier eerst eens een beetje mee te experimenteren. Kijk eens naar combinaties die, volgens jou dan, het lekkerste zijn. De kans is groot dat je alles zelf wil houden, maar dit is ook erg leuk om cadeau te geven. 

Back to top button