De samba keert terug in de heupen bij PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft na drie nederlagen op rij tegen SC Heerenveen weer laten zien hoe goed het kan voetballen. De ploeg van John van ’t Schip was in eigen huis te sterk voor de Friezen: 3-2.

De basis voor de overwinning lag in de eerste helft, waarin PEC Zwolle de samba weer in de heupen had. De thuisploeg, met Mustafa Sayman en Ryan Thomas weer in de basis, had geen kind aan SC Heerenveen en stond na nog geen halfuur al op een 2-0 voorsprong via treffers van Wouter Marinus en Younes Namli.
In de tweede helft haperde de Zwolse machine, waardoor de Friezen terug in de wedstrijd konden komen. Denzel Dumfries was in de 69e minuut verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer, maar vijf minuten later vergrootte Mustafa Saymak de marge weer tot twee doelpunten: 3-1.
De slotfase werd zenuwslopend na een treffer van Reza Ghoochannejhad (3-2), maar PEC Zwolle bleef overeind.

Karakteristieken:

PEC Zwolle – sc Heerenveen 3-2 (2-0).
Toeschouwers: 12.920
Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaarten: Dekker (PEC Zwolle), Bulthuis, Dumfries (sc Heerenveen)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire, Dekker, Saymak (90. Bakker), Thomas, Namli, Marinus (74. Menig), Mokhtar

sc Heerenveen: Hansen, Dumfries, Høegh, Pierie, Bulthuis (60. Woudenberg), Schaars, Kobayashi (46. Thorsby), Van Amersfoort (78. Veerman), Ødegaard, Ghoochannejhad, Zeneli

Scoreverloop:
23.Marinus 1-0
28.Namli 2-0
69.Dumfries 2-1
73.Saymak 3-1
80.Ghoochannejhad 3-2

PEC Zwolle Heerenveen
Foto: Frank van Hienen
PEC Zwolle Heerenveen
Foto: Frank van Hienen
PEC Zwolle Heerenveen
Foto: Frank van Hienen
PEC Zwolle Heerenveen
Foto: Frank van Hienen
PEC Zwolle Heerenveen
Foto: Frank van Hienen

Back to top button