De Tagrijn verwoest door korte maar hevige brand

De brand die zondagavond kort maar hevig woedde in café De Tagrijn heeft de binnenkant van het pand verwoest.

The day after the night before. Het café De Tagrijn aan de Thorbeckegracht is dichtgespijkerd. Achter de houten borden is er vrijwel niets meer over van de iconische pleisterplaats in Zwolle. Om 22.15 uur op zondagavond kwam de eerste melding van een brand in het pand. De hulpdiensten waren vliegensvlug aanwezig en dankzij hun inzet is verdere schade het pand bespaard gebleven. ‘Het ging heel snel’, vertelt een ooggetuige. ‘Eerst zag je rook en tien minuten later stond het café volledig in de brand.’

(tekst gaat verder onder foto)

In november 2017 nam Fedde Bakker het roemruchte café, dat verscheidene keren werd verkozen in de top 100 van beste cafés in Nederland, over van de familie Dragt. Theo Dragt opende De Tagrijn onder zijn leiding in 1976, maar overleed plotseling in 2008. Maar dat was toen. Bakker heeft jarenlang keihard gewerkt om zijn eigen dna over De Tagrijn uit te strooien. En dat lukte steeds beter. Een whiskykaart, slechts kleine hapjes, het werd een échte kroeg zoals Bakker dat voor ogen had.

(tekst gaat verder onder foto)

Foto: Brandweer Zwolle

 

Hevig geëmotioneerd stond de nieuwe eigenaar zondagavond te kijken hoe zijn harde werk in vlammen opging. Er was nauwelijks tijd voor besef, want de vlammen verspreidden zich razendsnel door het café. Volgens de brandweer kan het pand behouden blijven, maar zal de binnenkant van het café volledig gestript moeten worden. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Back to top button