De zomer komt eraan: houd je hoofd koel met een airco in Zwolle

Het is juni en dat betekent dat de zomer voor de deur staat! Na een koud voorjaar is het ein-de-lijk tijd om te genieten van het warme zonnetje. Heerlijk, maar na een dag 30° wil je natuurlijk niet thuiskomen in een snikheet huis. En al helemaal niet in een klamme slaapkamer… 

Tropische temperaturen die dagen of zelfs weken achter elkaar aanhouden, zijn geen uitzondering meer in Nederland. Heerlijk, zou je denken. Maar zoals je zelf waarschijnlijk al gemerkt hebt, ben je er binnenshuis iets minder blij mee. Onze Nederlandse huizen zijn gebouwd tegen wind en regen; niet tegen Spaanse temperaturen. Na een aantal dagen zinderende hitte voelt het binnen dan ook alsof je in een vlindertuin woont. Tips als ‘houd de gordijnen dicht’ en ‘zet ‘s avonds de ramen tegen elkaar open’ boksen niet op tegen zulke warmte. De enige die je dan nog kan redden, is de geliefde airco. Hieronder lees je over alle voordelen – en naast verkoeling zijn dat er nogal wat. 😉

De voordelen van een airco in Zwolle

Het doel van een airco, namelijk het verkoelen van een ruimte, is natuurlijk het allergrootste voordeel. Op warme dagen zal een airco in Zwolle de beste keuze zijn om je huis of bedrijf koel te maken én te houden. Stel de gewenste temperatuur en et voilá: je kunt heerlijk leven, slapen en/of werken. Ook kun je met een airco de luchtvochtigheid verlagen waardoor de lucht minder jungle-achtig aanvoelt. Wel zo fijn.

Naast een aangename temperatuur zorgen airco’s voor schonere lucht en dus een betere luchtkwaliteit. Door gebruik te maken van een filter met een zeer grote dichtheid worden zelfs de kleine deeltjes uit de ingaande lucht gefilterd. 

Airco’s koelen niet alleen: ze verwarmen ook!

Wist je dat een airco ook nuttig is in de winter? Naast verkoelen kunnen ze namelijk ook verwarmen. Een omkeerbare airco bevat een klep die de richting van de warmteoverdracht kan omkeren. Tijdens de zomermaanden onttrekt de airconditioner warmte uit de kamer en voert deze naar buiten, waardoor het binnen lekker koel wordt. Tijdens koude maanden kan de airco de warmte van buiten opnemen en naar binnen verplaatsen, waardoor de ruimte wordt verwarmd. Met de huidige gasprijzen is dat helemaal niet zo gek. Als het buiten fris is en de kamer te koel wordt, hoef je de airco maar een even aan te zetten om weer een aangename temperatuur te creëren. Top voor de iets koudere nazomerdagen. Op die manier hoeft de cv-ketel pas in de weinig tot niet aan en bespaar je een hoop energie (en kosten).

Airco in Zwolle: kies voor de professional

Of je nu te maken hebt met een hete zomer- of kille winterdag, met een airco in Zwolle ben je altijd verzekerd van een fijn binnenklimaat. Stap voor de aanschaf en installatie naar een erkend bedrijf. Zo heb je gegarandeerd een kwalitatieve, muisstille en energiezuinige airco met een lange levensduur. Naast een vakkundige installatie in jouw huis of bedrijfspand zorgen de professionals voor het nodige onderhoud. Door dit regelmatig te doen, houd je het energieverbruik van de airco op peil en blijft ‘ie jarenlang draaien als een zonnetje!

Back to top button