Deel rechtbank Overijssel dicht wegens vloerconstructie

De rechtbank Overijssel neemt 2 kantooretages van de locatie in Zwolle uit gebruik. Dit naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek naar de vloerconstructie. Er is geen direct veiligheidsrisico, maar om alle mogelijke risico’s uit te sluiten is verder onderzoek noodzakelijk. De zittingen die gepland staan kunnen gewoon doorgaan.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de uitkomsten van een eerder onderzoek naar de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. Oorzaak was de gebruikte vloerconstructie. Ook de rechtbank in Zwolle heeft vloerdelen waarbij een vergelijkbare constructie is gebruikt.

Nader onderzoek
Uit een tussenrapport in oktober bleek dat het gebouw veilig was om te gebruiken. Destijds werd wel aangekondigd dat er nader onderzoek zou komen op basis van het stappenplan van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De uitkomsten hiervan geven aanleiding tot aanvullende inspecties. Om geen enkel risico te nemen is daarom besloten een deel van het gerechtsgebouw in Zwolle te sluiten in afwachting van de uitkomsten van de inspectie. Het gaat daarbij om de vierde en vijfde etage.

Zittingen
De zittingen kunnen gewoon doorgaan. De medewerkers die een werkplek hebben op de vierde en vijfde verdieping worden tijdelijk elders ondergebracht.

Back to top button