Deel van personeel in Isala gaat staken

Een deel van het personeel in Isala gaat in maart staken. Dat meldt het ziekenhuis in een bericht op haar social mediakanalen.

De cao-onderhandelingen tussen de NVZ (Nederlandse vereniging van ziekenhuizen) en de vakbonden zijn vastgelopen. Hierop is door de bonden een stakingsactie in maart aangekondigd. Ook sommige Isala-medewerkers van verschillende afdelingen gaan hier aan meedoen.

Alleen spoedzorg
De stakingsactie bestaat uit het draaien van een zondagsdienst op een doordeweekse dag. Een zondagsdienst betekent dat betrokken werknemers wat betreft de patiëntenzorg werken alsof het zondag is. Uiteraard gaat de zorg voor patiënten die zijn opgenomen, gewoon door, stelt Isala zelf. Tijdens de zondagsdienst wordt alleen spoedzorg verleend.

Gaat uw afspraak door?
Het is nog niet bekend op welke dag deze staking exact zal plaatsvinden. Patiënten krijgen persoonlijk bericht als operatie of behandeling wordt verzet. Alleen op de afdelingen die actie voeren, worden afspraken verzet. Isala weet nog niet welke afdelingen deelnemen met de staking.

Back to top button