Degradatie PEC Zwolle na nederlaag tegen Sparta

Na tien seizoen is het eredivisie-avontuur van PEC Zwolle voorbij. De ploeg verloor woensdagavond met 2-0 van Sparta en kan degradatie naar de eerste divisie niet meer ontlopen.

Op een avond waarbij alleen een overwinning voor PEC Zwolle nodig was, stond de ploeg van Dick Schreuder al na twee minuten op een achterstand bij concurrent Sparta. Nog voor rust verdubbelden de Rotterdammers de voorsprong. Uiteindelijk speelde PEC Zwolle lamlendig in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Niet voor niets scoorden de Zwollenaren in 33 wedstrijden slechts 25 keer, geen enkele ploeg in de eredivisie die zo weinig doelpunten heeft gemaakt.

Financiƫle consequenties
En zo komt er na tien seizoen een einde aan het leven in de eredivisie voor PEC Zwolle. De neergang zal grote (financiƫle) consequenties hebben voor de club. Eerder bleek uit de jaarcijfers al dat het eigen vermogen van PEC Zwolle minimaal is. Een teruggang naar de eerste divisie zal minstens vier miljoen euro minder inkomsten opleveren. Ter vergelijking: de hoogste begroting die PEC Zwolle in de eerste divisie liet zien was 4,4 miljoen euro. Dit jaar ligt die op 12,7 miljoen euro.

Back to top button