Delen in binnenstad vanaf zaterdag alléén toegankelijk voor voetgangers

Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, zijn de Melkmarkt en de Grote Markt vanaf zaterdag 30 mei alleen toegankelijk voor voetgangers. Er geldt vanaf die datum op deze plekken eenrichtingsverkeer, net als in de Roggestraat en de Spiegelstraat. Voor de Roggenstraat vanuit de Diezerstraat richting het Meerminnenplein. Voor Spiegelstraat vanuit het Meerminnenplein naar de Diezerstraat.

Komt u op de fiets naar het centrum? Bekijk vooraf goed hoe u op uw plek van bestemming komt: de stegen die uitkomen op de Melkmarkt en de Diezerstraat worden vanaf zaterdag fietsvrij gemaakt. Zet uw fiets zoveel mogelijk in de daarvoor bestemde stallingen. Op het Rode Torenplein en het Grote Kerkplein komen extra pop-up fietsenstallingen. Op deze pleinen worden ook twee toiletunits geplaatst. Vanaf dit weekend zijn ook de overige openbare toiletten in de stad weer open.

Opening Horeca
Vanaf maandag 1 juni 12.00 uur is het weer mogelijk om een terrasje te pakken, of om in een café of restaurant iets te drinken of te eten. Binnen geldt een maximum van 30 personen. Voor de terrassen geldt geen maximum, maar moet wel voldoende afstand gehouden worden. Horecaondernemers hebben de vrijheid gekregen om de openbare ruimte tijdelijk anders in te delen, bijvoorbeeld door trottoirs of parkeerplekken vrij te maken, zodat er meer ruimte ontstaat voor terrassen.

Terrassen langer open
Terrassen mogen van maandag tot woensdag open blijven tot 1:00 uur (ook op Eerste Pinksterdag). Op de overige dagen is dit tot 2:00 uur.

Back to top button