DeltaWonen stelt huurverhoging uit wegens coronacrisis

Vanwege de coronacrisis komt deltaWonen huurders in onzekere tijden tegemoet en stelt de geplande huuraanpassing van 1 juli uit tot 1 oktober 2020.

Door de coronacrisis kan het voor huurders van deltaWonen een onzekere tijd zijn wat betreft hun inkomen, schrijft de organisatie op hun website. ‘Bijvoorbeeld omdat ze als zzp’er minder werk hebben of hun baan kwijt zijn geraakt. Dit kan gevolgen hebben voor het betalen van de huur. DeltaWonen wil haar huurders graag tegemoet komen in deze tijd.’

Huuraanpassing uitgesteld
De huuraanpassing van 1 juli stelt deltaWonen uit naar 1 oktober. Dat betekent dat huurders tot 1 oktober dezelfde huur en servicekosten als nu blijven betalen. Dat scheelt 3 maanden met een mogelijk hogere huur.

Huurbevriezing
Ook is het mogelijk om vanaf 1 oktober de huur te bevriezen tot 1 juli 2021. Dat betekent dat de huur dan niet wordt verhoogd. Deze landelijke afspraken zijn gemaakt door de Woonbond en Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties. De laagste inkomens met een relatief hoge huur kunnen hun huur voor 1 jaar bevriezen. Huurders kunnen na ontvangst van de huuraanpassingsbrief op www.deltawonen.nl checken of zij in aanmerking komen voor huurbevriezing.

Huurspreiding
Een ander middel voor mensen die nu hun huur niet kunnen betalen omdat zij minder of geen werk hebben door de coronacrisis, is huurspreiding. Met huurspreiding kunnen huurders 1 maand huur omzetten in een betaling in meerdere termijnen. Huurders kunnen hiervoor contact opnemen met deltaWonen. Medewerkers van Incasso bekijken dan de mogelijkheden.

Huurdersnieuwsbrief
Nu medewerkers veel minder in de wijk zijn, missen we ogen en oren. Daarom verstuurt deltaWonen tijdelijk extra huurdersnieuwsbrieven naar haar huurders per e-mail. Daarin worden huurders bijgepraat over het laatste nieuws, waaronder ook deze maatregelen voor huur betalen. Vóór 1 mei ontvangen huurders ook hun individuele huuraanpassingsbrief waarin alles wordt uitgelegd. Huurders die de huurdersnieuwsbrief nog niet per mail ontvangen, kunnen contact opnemen met deltaWonen of een mail sturen naar info@deltawonen.nl.

Blijf contact opnemen
Tot slot vraagt adjunct-directeur Wonen Martijn Sweitser huurders contact te blijven zoeken: ‘Heeft u vragen, zit u verlegen om een praatje of wilt u iets anders met ons bespreken? Valt u iets op in de wijk? Neem contact met ons op. U bent nu onze ogen en oren in de wijk. Wij zijn er ook in deze tijd voor u!’

Back to top button