Deltion College is gezondste mbo-school van Nederland

Het Deltion College is er als eerste mbo school in geslaagd alle vignetten te verdienen waarmee een mbo-instelling zich kan onderscheiden als Gezonde School.

Hiermee is Deltion de meest gezonde mbo-school van Nederland. Gezonde school is een initiatief van de ministeries VWS, SZW, EZ en OCW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, ondersteund door branche- en koepelorganisaties.

Eén van de actieve samenwerkingspartners is de MBO Raad. Directeur Paul Oomens reisde vandaag naar Zwolle om het vijfde vignet (Roken, alcohol- en drugspreventie) te overhandigen. Dit vignet is volgens Oomens fel begeerd, ‘omdat het de moeilijkste is om in de wacht te slepen.‘

Om in aanmerking te komen voor de vignetten van de Gezonde School, moet de school per thema aantonen dat zij structureel aan gezondheid werkt en voldoet aan de kwaliteitscriteria. Deltion kwalificeert zich voor alle vijf themavignetten die er voor mbo-scholen zijn te behalen: Bewegen en sport, Voeding, Roken, alcohol- en drugspreventie, Relaties en seksualiteit en Welbevinden.

Back to top button