Deze nieuwe woningen worden gebouwd in Zwolle

De woningbouwverenigingen in Zwolle gaan de komende jaren flink bouwen. Hieronder een lijst van zes projecten die de komende maanden en jaren zullen worden volbracht.

1. Weezenlanden-Noord
Openbaar Belang heeft besloten om de 180 woningen aan de Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat te slopen en er minimaal 230 sociale huurwoningen voor terug te bouwen. Nijhuis Bouw en Explorius zijn geselecteerd om de komende jaren Weezenlanden-Noord te ontwikkelen.

Start sloop: 2021


2. Eiken- en Iepenstraat (Diezerpoort)

Openbaar Belang gaat de 28 woningen aan de Eiken-/Iepenstraat vernieuwbouwen.Na verschillende onderzoeken en bewonersavonden is in december 2017 al het besluit genomen: 28 woningen worden verbouwd. Dat betekent een zeer ingrijpende renovatie, waarbij de bewoners niet in hun woning kunnen blijven wonen. Daarnaast wordt de voormalige beheerdersruimte omgebouwd tot een studio. De woningen krijgen een compleet nieuwe, zeer goed geïsoleerde buitenschil. Daarvoor wordt de vloer, de gevel, het glas en het dak aangepakt. Op het dak komen zonnepanelen t.b.v. het opwekken van elektriciteit.

Oplevering woningen: zomer 2020

Herbouw Eiken- en Iepenstraat

3. Breezicht-Zuid
In de wijk Breezicht Zuid-Broeklanden in Stadshagen bouwt deltaWonen 36 eengezinswoningen. De woningen liggen dicht bij het recreatiegebied de Milligerplas en het natuurgebied van Mastenbroek. De woningen zijn bestemd voor gezinnen.

De bouw van de woningen is gestart. De verwachting is dat de woningen rond de zomer van 2020 worden opgeleverd.

Breezicht-Zuid

4. Kop van Hoog (Kamperpoort)
Het project Kop van Hoog ligt in de Kamperpoort, tussen de Hoogstraat, Pannekoekendijk, Nachtegaalstraat en Zijltje. Nijhuis Ontwikkeling bouwt op deze locatie 78 appartementen, 4 grondgebonden woningen en een parkeergarage. DeltaWonen gaat 41 appartementen verhuren. Dit zijn sociale huurwoningen. 22 appartementen hebben 1 slaapkamer, 19 appartementen hebben 2 slaapkamers. De 19 appartementen hebben in de parkeergarage een eigen berging. De overige appartementen hebben een gemeenschappelijke fietsenberging.

Kop van Hoog

De bouw van de appartementen is inmiddels gestart. De verwachting is dat de woningen in de zomer van 2020 worden opgeleverd.

5. Breezicht-Duinen
In Breezicht, buurtschap Duinzicht, laat Woningstichting SWZ 32 eengezinswoningen bouwen. De opzet van dit buurtschap is geïnspireerd op een duindorp. Dit is ook terug te zien in het ontwerp van de woningen, in de kleur van het metselwerk en in de houtenaccenten. Deze 32 duurzame woningen zijn verdeeld over 5 blokken. De woningen krijgen 2 of 3 slaapkamers, zonnepanelen op het dak, en zijn gasloos. Drie woningen zijn bestemd als WMO woning.

Breezicht-Duinen
Breezicht-Duinen

6.Kikvors (Zwolle-Zuid)
In een samenwerking tussen Frion, Jansen Vastgoed en Woningstichting SWZ wordt aan de Schellerbergweg in Zwolle-Zuid de ‘Kikvorsch’ ontwikkeld. De huidige Bierton wordt verbouwd, waarbij het oude café behouden blijft. De achterste zaal wordt gesloopt. Het café wordt gebruikt als daghoreca en kan weer als buurtfunctie in gebruik genomen worden. Natuurlijk blijft het een rustpunt voor wandelaars en fietsers. Naast de horeca is de locatie tevens bestemd als dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor exploitatie zoekt Frion nog een ondernemer.
Achter de Bierton worden 48 zorgappartementen gebouwd met een landelijk karakter. De appartementen worden eigendom van SWZ. Frion gaat de gehele locatie huren voor ouderen met een verstandelijke beperking.

Naar verwachting zal er rond de zomer van 2020 gestart worden met de werkzaamheden.

Een reactie

Back to top button