Deze man bond granaat aan deur café Bruut in Voorstraat

De politie heeft een foto vrijgegeven van een persoon die rond 1.00 uur vannacht een handgranaat aan de deur bij café Bruut in de Voorstraat vastmaakt. De zaak is dinsdagavond ook behandeld in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Op camerabeelden is omstreeks 01.00 uur te zien dat een gemaskerd persoon de granaat aan de deur bij café Bruut hangt. In de ochtend rond 08.20 uur werd door een oplettende burger melding gemaakt van een mogelijk explosief bij café Bruut. Hierop zijn politie, brandweer en ambulance (uit voorzorg) meteen ter plaatse gegaan.

Bompakken
Agenten zetten de straat af en controleerden nabij gelegen panden op nog aanwezige personen. Een explosievenverkenner van politie deed eerste onderzoek aan het aangetroffen voorwerp, waarop de EOD werd gewaarschuwd. Experts in zogeheten ‘bompakken’ hebben het voorwerp veiliggesteld en meegenomen voor verder onderzoek. Dat gebeurt door Forensische Opsporing. Die heeft ook rond het café sporenonderzoek verricht. Er is bevestigd dat het voorwerp een granaat betreft. Rond 10.40 uur kon de politieafzetting worden opgeheven en was de straat weer toegankelijk.

Getuigen gezocht
Getuigen die iets verdachts gezien hebben omstreeks 01.00 uur bij of in de omgeving van café Bruut worden verzocht om zich te melden bij de Districtsrecherche in Zwolle op telefoon 0900-8844. Dat kan zijn rond 08.20 uur toen het voorwerp werd aangetroffen, maar ook al eerder die nacht omstreeks 01.00 uur. Bewoners in de buurt die de beschikking hebben over camerabeelden worden verzocht om deze aan te leveren via dit meldformulier van de politie.

Eerder op de avond maakte de Zwolse burgemeester Peter Snijders bekend dat hij café Bruut in ieder geval voor twee weken wil sluiten.