donderdag , 7 december 2023
Intocht Sinterklaas Zwolle
Foto: Frank van Hienen.

Dialoog over Zwarte Piet afgelast in Zwolle

De dialoog over Zwarte Piet die vrijdag bij Club Cele zou plaatsvinden is afgelast. Niemand wilde er als gast spreken. Dat meldt de organisatie.

Volgens Club Cele is het niet mogelijk om het kader voor een waardenvolle avond te organiseren. ‘De intentie van Zwolse theaters, het voeren van een gesprek vanuit de verschillende standpunten, waarbij naar elkaar geluisterd wordt en we wellicht tot een aanzet komen van een situatie waarin iedereen zich kan vinden, blijkt niet haalbaar.’

Volgens Club Cele is de timing om nu de discussiëren niet goed. ‘De discussie rondom zwarte piet is in volle gang en een dialoog voeren in het heetst van de strijd is daarom niet bevorderlijk voor de kwaliteit van het programma. Ondanks een uitgebreide zoektocht, hebben we op deze korte termijn niemand bereid kunnen vinden om op 24 november als gast te spreken. De aanwezigheid van deskundige sprekers die vanuit verschillende invalshoeken dit onderwerp belichten achtten wij noodzakelijk’, meldt Club Cele op haar Facebook-pagina.

Wel zal de organisatie nu op 6 maart 2018 het onderwerp op de agenda zetten.