zaterdag , 30 september 2023
PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder. Foto: Frank van Hienen

Dick Schreuder vertrekt per direct bij PEC Zwolle

PEC Zwolle moet op zoek naar een andere hoofdtrainer. Op het moment dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen net is begonnen heeft Dick Schreuder laten weten dat hij de club per direct wil verlaten. Hij zou een aanbieding in het buitenland op zak hebben.

Het is onduidelijk wat Schreuders nieuwe werkgever wordt. Het schijnt wel een aanbieding te zijn die de trainer niet kon weigeren, vertelt hij zelf. ‘Voor de kans die me nu is aangeboden wil ik gaan. Een goed moment om te vertrekken is er nooit, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven vanaf de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan. Daarom verlaat ik PEC Zwolle nu voor een nieuwe project elders. Ik weet zeker dat het afgelopen jaar in vele opzichten goed is geweest voor de club.’

Aan de andere kant sijpelden er ook kritische geluiden door over het aankoopbeleid voor komend seizoen. Schreuder wilde dat zijn ploeg op veel posities versterkt zou worden, maar technisch directeur Marcel Boudesteyn heeft nog geen echte aanwinsten gepresenteerd, terwijl de voorbereiding op het nieuwe seizoen net is begonnen. Daarbij werd eerder ook al duidelijk dat de club er financieel mager voor staat.

Schreuder heeft anderhalf jaar aan het roer gestaan bij PEC Zwolle. Hij degradeerde met de club, maar promoveerde afgelopen seizoen ook meteen weer.