Dierenambulance: zeehond gespot in Zwolle

Volgens de Dierenambulance zijn er dinsdag eind van de middag twee meldingen binnengekomen van een zeehond in Zwolle. Het dier zwom rustig rond in het Zwarte water. Voorbijgangers keken raar op toen zij het dier zagen zwemmen. En namen telefonisch contact op met de Dierenambulance.

‘Een melding van een zeehond krijgen wij niet dagelijks’, schrijft de Dierenambulance. ‘Daarom heeft onze centralist direct contact opgenomen met Zeehondencentrum Pieterburen. Een medewerker van Pieterburen wist onze centralist te vertellen dat het dier uit Rogat afkomstig is. Het dier is gisteravond vanuit Rogat vertrokken en naar onze stad gezwommen.
Het gaat om een grijze zeehond van ongeveer 200 kg. De zeehond redt zich prima in de wateren. En vindt genoeg voedsel zoals karpers en snoeken. De medewerker van Pieterburen vertelde ons dat de zeehond eerder in Amsterdam en Utrecht is gesignaleerd.

Laat de zeehond met rust
Ziet u de zeehond? Jaag het dier niet op en laat het met rust! Wij willen u vragen om contact met onze Dierenambulance op te nemen. Wilt u dan de locatie aan ons doorgeven. U mag ook een e-mail sturen naar info@dierenambulancezwolle.nl. Wij kunnen dan de locatie doorsturen naar de specialisten van Pieterburen Zeehondencentrum, zodat zij de route van de zeehond in de gaten kunnen houden.’

Back to top button