Diezerstraat is te druk, gemeente maant bezoekers weg te blijven

De gemeente Zwolle heeft zaterdagmiddag een waarschuwing afgegeven om niet meer naar de Diezerstraat te komen. Het is er te druk.

‘Vermijd vanmiddag de Diezerstraat’, zegt de gemeente via haar social mediakanalen. ‘Het is vanmiddag erg druk in de Diezerstraat. Kom liever op een ander tijdstip langs of bezoek een van de andere winkelstraten van Zwolle.’

Ongeschikt
Eerder bleek uit onderzoek al dat de Diezerstraat vanwege de smalle looproute vrijwel ongeschikt is in een anderhalvemeter samenleving. Dat stelde onderzoeksbureau Locatus dat op basis van passagestromen en breedtes van winkelstraten heeft uitgerekend waar knelpunten in Nederland ontstaan.

9 meter breed
In 16 van de 130 onderzochte winkelgebieden ontstaan problemen, de Diezerstraat staat op een derde plaats in de ranglijst waar je eigenlijk niet op wilt staan. De Diezerstraat heeft op het drukste uur (zaterdag 14.30 uur) 8.300 passanten, terwijl de straat 9 meter breed is. In een anderhalvemeter economie kunnen er maximaal 4500 passanten door het winkelgebied lopen. Dat zorgt voor een overschrijding van 84%.

 

Een reactie

  1. ga toch weg met die 1,453meter onzin! het is toch duidelijk dat men het niet wil, en dat het waanzin is…

Back to top button