Diezerstraat neemt maatregelen om coronaproof te worden

Wie vandaag gaat winkelen in de binnenstad ziet een metamorfose van de Diezerstraat. De belangrijkste winkelstraat van Zwolle is doormidden gebroken, waardoor er eenrichtingsverkeer ontstaat.

De maatregelen moeten de Diezerstraat coronaproof maken. Vanaf de Melkmarkt staat aangegeven dat bezoekers rechts moeten lopen, zodat de stromen mensen niet te dicht bij elkaar in de buurt komen.
Eerder bleek uit onderzoek echter dat de Diezerstraat ongeschikt is in een anderhalvemeter economie. Dat stelde onderzoeksbureau Locatus dat op basis van passagestromen en breedtes van winkelstraten heeft uitgerekend waar knelpunten in Nederland ontstaan.

Maximaal 4.500 passanten
In 16 van de 130 onderzochte winkelgebieden ontstaan problemen, de Diezerstraat staat op een derde plaats in de ranglijst waar je eigenlijk niet op wilt staan.
De Diezerstraat heeft op het drukste uur (zaterdag 14.30 uur) 8.300 passanten, terwijl de straat 9 meter breed is. In een anderhalvemeter economie kunnen er maximaal 4500 passanten door het winkelgebied lopen. Dat zorgt voor een overschrijding van 84%.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Op zoek naar mondkapjes? Of zelf maken? Kijk hier.[/box]

Back to top button