‘Diezerstraat ongeschikt voor anderhalvemeter economie’

De Diezerstraat is niet geschikt voor een leven in de anderhalvemeter economie. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus dat op basis van passagestromen en breedtes van winkelstraten heeft uitgerekend waar knelpunten in Nederland ontstaan.

In 16 van de 130 onderzochte winkelgebieden ontstaan problemen, de Diezerstraat staat op een derde plaats in de ranglijst waar je eigenlijk niet op wilt staan.
De Diezerstraat heeft op het drukste uur (zaterdag 14.30 uur) 8.300 passanten, terwijl de straat 9 meter breed is. In een anderhalvemeter economie kunnen er maximaal 4500 passanten door het winkelgebied lopen. Dat zorgt voor een overschrijding van 84%.

Pre-corona tellingen
Locatus is voorzichtig met de uitkomsten, zegt ze in een persbericht. ‘Natuurlijk gaat dit allemaal om pre-corona tellingen. Wij verwachten niet dat bij het versoepelen van de lockdown maatregelen iedereen direct weer teruggaat naar normaal. Het zal nog wel even wat rustiger blijven in de winkelstraten en we gaan sowieso de iets rustigere zomerperiode in. Ook buitenlandse toeristen zullen nog niet in grote getalen naar ons land komen.’

Lees hier het complete persbericht.

Back to top button