Dit is het beste speelgoed van 2022

De winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 zijn bekend. Kijk hieronder naar zowel de winnaars van de vakjury als van het publiek. Doe er uw voordeel mee als u nog een cadeau zoekt voor Sinterklaas of Kerst.

Beste kinderspellen

  • Peek-a-Zoo. Peek a Zoo is een spel voor jonge kinderen waarbij kleurige kubussen van verschillende maten op elkaar gestapeld moeten worden aan de hand van voorbeeldplaatjes.
  • Dodo Bordspel (publieksprijs). Het doel van dit coöperatieve spel is om het laatste ei van de bedreigde Dodo te redden. De Dodo zit bovenop een hoge rots en als hij naar beneden kijkt valt zijn ei uit het nest.
  • Hoofd bewaking. Hoofd Bewaking is vooral een grappig actiespel om samen met vrienden of het gezin te spelen. Een van de spelers is het Hoofd Bewaking. Hij/zij heeft een soort kap over zijn/haar hoofd en kan alleen een klein stukje van de omgeving zien door een periscoop die op willekeurige momenten open en dicht gaat.

Beste familiespellen (6 tot 10 jaar)

  • Stella. In dit creatieve spel is het de bedoeling dat je bij een woord afbeeldingen zoekt die associëren met dat woord. In dit spel is het niet van belang dat je alleen kijkt naar wat jij vindt, maar je moet je ook vooral kunnen inleven hoe andere spelers zullen denken.
  • Cross Clues. Dit compacte spel vergt echt wat van de hersens. Dit geldt zowel voor de speler die twee woorden aan elkaar koppelt, als voor de spelers die aan de hand van één woord de twee aan elkaar gekoppelde woorden moeten zien te vinden.
  • Renature (publieksprijs)Renature is een vakkundige puzzel op een bord waarbij je met dominostenen een tuin aanlegt om zo gebied te ‘veroveren’. De stenen zijn van mooie kwaliteit met mooie afbeeldingen. Er staan in totaal 10 verschillende dieren op en elke combinatie zit maar 1 keer in het spel.

Beste familiespellen (vanaf 10 jaar)

  • Click! The Great Wall. Dit is een kaartspel waar je aan de ene kant zelf heel erg bezig bent om je eigen compositie te fotograferen, maar anderzijds goed moet opletten dat een andere speler in jou beurt geen Click roept en daarmee net de kaarten voor je neus uit de muur weghaalt en daarmee punten maakt.
  • Kudde Gedrag. Een echt party spel, waarbij je niet de enige wilt zijn met een afwijkend antwoord. Het spel heeft een snelle uitleg en speelt het leukst met veel spelers.
  • Robin Hood. Dit is een verhalend spel over één van de bekendste volkshelden en legendes van Engeland, Robin Hood. Je kruipt in de rol van Robin Hood of één van de andere bekende helden, bijvoorbeeld Maid Marian.
Back to top button