Dit is hét speelgoed van het jaar 2020

Klaar voor de feestdagen? Er is bekend wat hét speelgoed van het jaar 2020 is. Hieronder een opsomming verdeeld in diverse leeftijdsgroepen.

0 t/m 3 jaar
Bij deze leeftijdsgroep wordt er rekening gehouden met het feit dat baby’s de wereld nog aan het verkennen zijn en vooral geïnteresseerd zijn in felle kleuren en geluidjes. De twee genomineerde producten waren ‘Playmobil 1-2-3. Mijn meeneem kinderdagverblijf’ en [highlight color=”yellow”]‘SmartMax my First Sounds & Senses’[/highlight], de laatstgenoemde werd als winnaar verkozen. Schudden, rammelen en bouwen, gebruik de staven om muziek te maken!

4 en 5 jaar
De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Kinderen van 4 en 5 jaar spelen graag vader en dochtertje of andere rollenspellen! De vakjury heeft vier spellen genomineerd, waarvan [highlight color=”yellow”]Jaak en de bonenstaak[/highlight]de winnaar bleek. Kan jij Jaak helpen om de bonenstaak te beklimmen en het kasteel in de wolken te bereiken? Ontdek de magie van dit sprookje met dit ”bewegende” puzzelspel voor jonge kinderen.

6 en 7 jaar
Kinderen van deze leeftijdsgroep zijn erg competitief ingesteld en willen graag beter zijn dan de ander. Eén van de spellen die daar goed op inspeelde, en tevens de winnaar is van de verkiezing in deze leeftijdsgroep is het spel [highlight color=”yellow”]‘LEGO Avonturen met Mario Starter set’[/highlight]. Met deze LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario startbaan (71360) kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. Verplaats de stenen om nieuwe levels te maken en probeer ze te voltooien.

8 en 9 jaar
Rond deze leeftijd zijn kinderen heel nieuwsgierig, willen ze veel nieuwe dingen uitproberen en spelen ze graag spelletjes. Ze spelen graag informatieve spelletjes of spelletjes voor de lol, zoals het spel [highlight color=”yellow”]‘Lama’.[/highlight] Het motto van L.A.M.A. is: Leg Alle Minpunten Af. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Aan het einde wint de speler met de minste minpunten! L.A.M.A. is een grappig en toegankelijk kaartspel met zeer eenvoudige spelregels!

10 en 11 jaar
Wanneer kinderen deze leeftijd bereiken zijn ze vaak wat sneller bereid om moeilijkere spellen te doen. Dit biedt hen een grotere uitdaging dan een (te) gemakkelijk spel. [highlight color=”yellow”]‘De zoektocht naar El Dorado’ [/highlight]is door de consument tot de winnaar verkozen in deze leeftijdsgroep. Als expeditieleider ga je op zoek naar de mysterieuze gouden stad en win je het spel door als eerste El Dorado te bereiken. Lukt het je om met de juiste tactiek en uitrusting als eerste de gouden stad te bereiken en het goud op te eisen?

12 t/m 17 jaar
Vergis je niet, ook voor deze leeftijdsgroep is er een groot aanbod wat betreft speelgoed. Dit jaar is [highlight color=”yellow”]‘Stay Cool’ [/highlight]tot speelgoed van het jaar verkozen. In Stay Cool word je door je medespelers gebombardeerd met vragen en de speler die de meeste vragen weet te beantwoorden, wint. Het zijn absoluut geen moeilijke vragen die diepgaande kennis vereisen. Zo zitten er alledaagse vragen, persoonlijke vragen, maar ook behendigheids- of snelheidsopdrachten tussen. Ideaal dus voor een gezellig avondje multitasken met vrienden of familie!

18+
In deze periode, waarin veel mensen tijd in huis doorbrengen, worden er veel puzzels gemaakt, spellen gespeeld die je kennis testen en nog veel meer! De winnaar van de verkiezing in deze leeftijdscategorie is [highlight color=”yellow”]‘De Crew’[/highlight], een kaartspel waarin jullie samen proberen in 50 verschillende missies het heelal te doorkruisen. Daarin slagen jullie alleen als iedereen goed oplet en samenwerkt. Eén foute kaart kan einde missie betekenen. Durf jij het aan?

Back to top button