zaterdag , 2 december 2023

Dit worden de populairste babynamen van 2022

Elena, Finn en Yara worden waarschijnlijk de meest populaire babynamen van 2022. Dit voorspelt de babynamengenerator van Babynamen.nl op basis van ingevoerde zoektermen. Daarnaast valt op dat het aantal korte namen in Nederland (gemiddeld vier tekens) flink toeneemt. Tot slot laten we ons massaal inspireren door de babynamen van BN’ers.

De meest populaire naam voor meisjes is Elena, een van oorsprong Arabische naam. Na Elena volgen de namen Yara en Loua. Meisjesnamen die een snelle stijging in aantallen doormaken zijn Maeve, Féline en Inaya. Zo noemde de Groningse rapper Kraantje Pappie zijn dochter onlangs nog Maeve.

Jongensnamen
Finn wordt in 2022 waarschijnlijk de meest gekozen jongensnaam. Nolan volgt op de tweede plek. Zayn is ook populair en gaat na Finn en Nolan waarschijnlijk het meest gekozen worden.

Namen die een snelle stijging doormaken zijn Adam, Kai en Rayan. Heet je kind Sem, Mason of Lucas? Deze naam worden steeds minder gegeven in Nederland. In 2020 kregen nog veel jongens deze naam, maar voor 2022 wordt een snelle daling verwacht. Een voordeel hiervan is dat de kans op naamgenootjes in de klas steeds kleiner wordt.

Korte namen zijn hip
Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat korte namen (vier letters of minder) steeds populairder worden. Uniseks namen, die zowel aan jongens als meisjes gegeven worden, zijn ook in opkomst. Lio is het meest gekozen, gevolgd door Luca en Noah.

Wil je weten waar jouw naam in de top 100 staat? Hier vind je het hele babynamen onderzoek.