woensdag , 21 februari 2024
Onderzoek naar de populairste babynamen van 2024.

Dit worden in 2024 de populairste babynamen in Overijssel

Yara, Bram en Finn worden in Overijssel naar verwachting de meest populaire babynamen van 2024. Dat voorspelt Kaartje2go op basis van interne data. Opvallend is dat een frisse oer-Hollandse wind door de top 100 meest populaire babynamen waait, met nieuwkomers als Ties, Guus en Fien.

De kaartenwebshop deed onderzoek naar de meest gekozen babynamen op hun geboortekaartjes en maakte op basis hiervan een voorspelling voor 2024. Het lijkt erop dat we ook dit jaar weer korte namen kiezen voor onze kleintjes. Acht van de tien namen in de top tien hebben vier of minder letters. Alleen Emily en Sophie, op de vijfde en achtste plaats, zijn een uitzondering.

Snelle stijgers babynamen

De naam Emily is snel in populariteit gestegen, blijkt uit de interne data van Kaartje2go. In de voorspelling voor 2023 stond die naam nog op de 33ste plaats in de top 100. Dit jaar staat Emily vijfde. Naast snelle stijgers zijn er ook nieuwkomers in de top 100 babynamen die het tot de eerste vijftig hebben geschopt. Luna (plek 15), Evi (22), Boaz (27) en Lars (42) zijn nieuwe namen in de lijst.

Snelle dalers babynamen

Naast de snelle stijgers zijn er ook opvallende dalers. Max is het meest gedaald met 65 plaatsen, van plek 30 naar plek 95. Liv is gezakt van 5 naar plek 53. Tess, de nummer negen van een jaar geleden, staat op plek veertig. Finn, de op één na populairste jongensnaam van 2023, is nu een jaar later nog altijd een populaire naam en staat op de zesde plek. Luca is gezakt van plek vier naar plaats 33. Sem, die een jaar geleden nog de op twee na populairste jongensnaam was, staat op plek 16 in de top 100.