Docent Deltion College heeft coronavirus

Een docent van het Deltion College is besmet met het coronavirus. Dat heeft de school vanmiddag (dinsdag) laten weten aan studenten, medewerkers en ouders.

De man is thuis (in Drenthe) in thuisisolatie. De leraar is werkzaam bij team Defensie in gebouw Grijs. Dit gebouw is geen onderdeel van de grote Deltioncampus, maar een bijgebouw aan de Zwartewaterallee in Zwolle. GGD Drenthe en GGD IJsselland doen contactonderzoek. De GGD’s brengen in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad.

Gewoon naar school
Deltion volgt de richtlijnen van de GGD. Studenten en medewerkers zonder klachten kunnen gewoon naar school. ‘Onze lessen gaan door. De GGD geeft aan dat studenten en medewerkers die met de leraar in contact zijn geweest weinig risico hebben gelopen op besmetting. Dat heeft te maken met de aard van het contact: in klas-/kantoorsituaties, waar relatief veel afstand is tussen mensen, wordt het risico als laag ingeschat. Als Deltion verzoeken we studenten en medewerkers die luchtwegklachten én koorts hebben thuis te blijven’, zegt de school in een reactie.

Back to top button