Donkere wolken boven PEC Zwolle

PEC Zwolle schoot zaterdagavond niets op met het 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen FC Utrecht. Alle andere concurrenten in de degradatiestrijd wonnen wél, waardoor de ploeg van Dick Schreuder opnieuw hekkensluiter is. Slechts twee duels (Sparta-uit en PSV-thuis) resten.

PEC Zwolle heeft het lijfsbehoud in de eredivisie niet meer in eigen hand. Tegen FC Utrecht vochten de Zwollenaren voor wat ze waard waren, maar meer dan een punt zat er niet in. Degradatie zou immense financiële gevolgen voor de club hebben. Het eigen vermogen van PEC Zwolle is al minimaal, een terugkeer naar de Eerste Divisie levert bovendien zo’n vier miljoen euro minder per jaar op.

(tekst loopt door onder foto’s)

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

FC Utrecht kwam in Zwolle – enigszins tegen de verhoudingen in – na een klein halfuur spelen op voorsprong. Pas halverwege de tweede helft herstelde Daishawn Redan de balans, nadat eerder een treffer van Gervane Kastaneer was afgekeurd. PEC Zwolle, dat goed speelde, mocht uiteindelijk blij zijn met een punt, omdat FC Utrecht legio mogelijkheden liet liggen.

(tekst loopt door onder foto’s)

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder geeft nog niet op. ‘Het kan nog altijd. Maar dan moeten we woensdag wel van Sparta winnen. Maar daar heb ik alle vertrouwen. Zeker als we op de manier voetballen, zoals we dat vandaag hebben gedaan.’

Foto: Frank van Hienen
Back to top button