dinsdag , 26 september 2023
Foto: Politie

Drie etages onbewoonbaar na grote brand in zorgcentrum

De begane grond, de eerste etage en de tweede etage van zorgcentrum De Keersluis aan de Harm Smeengekade zijn onbewoonbaar na de uitslaande brand die er in de nacht van zaterdag op zondag heeft gewoed.

Voor de bewoners van de drie woonlagen wordt op dit moment langdurige vervangende woonruimte gezocht. De overige bewoners kunnen in de loop van de ochtend wel terugkeren naar hun appartementen, meldt de Veiligheidsregio IJsselland. Dat zal stapsgewijs gebeuren, de bovenste etage als eerste, de derde etage als laatste.

De brand in het zorgcomplex brak rond 4.00 uur uit toen een aantal voorbijgangers vlammen zagen. De hulpdiensten schaalden meteen groot op, omdat er sprake was van kwetsbare bewoners. De mensen in het zorgcomplex moesten met hoogwerkers uit hun appartementen worden gehaald.

Rook inademen
Enkele bewoners ademden de rook in en moesten door ambulancepersoneel ter plekke worden gecontroleerd. Niemand raakte gewond.

Rode Kruis
Tientallen mensen zijn inmiddels opgevangen in het zorgcentrum Nieuwe Haven. Een team van het Rode Kruis was ter ondersteuning aanwezig op de tijdelijke opvanglocatie. Voor langdurige opvang wordt gezocht, zegt de veiligheidsregio.

Foto: Politie