Drie maanden geen treinen tussen Zwolle-Kampen

De Kamperlijn (Zwolle-Kampen) wordt compleet vernieuwd. Op dit traject rijden vanaf begin december 2017 nieuwe elektrische treinen. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is er geen treinverkeer mogelijk vanaf maandag 5 juni tot en met zondag 27 augustus 2017. Voor de reizigers op dit traject rijden er bussen.

In opdracht van de provincie Overijssel legt ProRail de bovenleiding voor de elektrische treinen aan. Daarnaast komt er compleet nieuw spoor (grind, dwarsliggers, sporen). Voor de gemeente Zwolle bouwt ProRail een nieuw station en tunnel onder het spoor in Stadshagen. Om de verschillende werkzaamheden uit te voeren zijn de Blaloweg, Rozentunnel, Scholtensteeg, Stuurmansweg en Bisschopswetering perioden afgesloten. Voor de gemeente Kampen wordt het perron in Kampen aangepast en een voorplein aan de zijde van de IJssel aangelegd.

Gevolgen voor de treinreis in de periode 5 juni tot en met 27 augustus:

  • Tussen Zwolle en Kampen kunt u reizen met NS-bussen. ’s Ochtends van 06.00 tot 09.30 uur en ’s middags van 14.00 tot 18.00 uur worden extra bussen ingezet.
  • Houders van een Trajectvrij-abonnement met aankomst-/vertrekstation Kampen kunnen hun abonnement voor de duur van de werkzaamheden van 5 juni tot 27 augustus omzetten naar Kampen Zuid of hun abonnement tijdelijk stopzetten.
  • De extra reistijd is tussen  de 15 en 30 minuten.
Back to top button