ChristenUnie: ‘Drie nieuwe treinstations in en rond Zwolle’

De ChristenUnie heeft in het verkiezingsprogramma de bouw van drie nieuwe stations in en om Zwolle opgenomen. Over een paar jaar moeten reizigers de trein kunnen pakken vanaf Staphorst, Hattem en Zwolle-Zuid, vindt de partij.

Frank Visser, ov-deskundige en de nummer 11 van de ChristenUnie: ‘Met deze drie stations investeren we in duurzame bereikbaarheid van de Regio Zwolle. Alleen station Staphorst zou dagelijks al een paar duizend reizigers kunnen trekken. Wij willen investeren in meer capaciteit zodat er meer treinen kunnen rijden, er ruimte komt voor de extra stops, en treinen korter hoeven stil te staan op station Zwolle. Dat kan door het spoor tussen Olst en Deventer te verdubbelen, door de seinen tussen Zwolle en Meppel aan te passen en door het emplacement van station Meppel te verbouwen.”

Zwolle-Zuid
De ChristenUnie denkt dat door de opening van de stations meer reizigers voor de trein zullen kiezen. Gerdien Rots, Zwollenaar en kandidaat nummer 16 van de ChristenUnie: ‘Wij willen dat reizigers op fietsafstand een station kunnen bereiken. Reizigers uit Zwolle-Zuid die naar Deventer willen, reizen nu om doordat ze eerst naar station Zwolle moeten gaan. Daardoor ben je snel geneigd een ander vervoermiddel te gebruiken. Met de komst van station Zwolle Zuid maken we het voor veel meer mensen aantrekkelijker om de trein te nemen.’

Back to top button