Drie terrassen in Zwolle horen bij de beste 100 van Nederland

Drie terrassen in Zwolle zijn maandagavond gekozen in de Ranglijst Terras Top 100 die jaarlijks door Misset Horeca wordt georganiseerd. Het Wijnhuis is het beste terras van Zwolle volgens de jury en staat op een 16e plek, De Agnietenberg (31) en In den Hoofdwacht (37) staan ook in de bovenste regionen.

De jury was lovend over Het Wijnhuis. ‘Met ruim 600 jaar historie als horecalocatie – de eerste vermelding van een café in dit pand dateert van 1405 – wéten ze hier wat gastvrijheid is. (…) Deze wijnbar, in 2019 nog finalist in de verkiezing Winebar of the Year, heeft een goed verzorgd terras met fijn veel groen als afscheiding van het plein. Medewerkers zijn attent, vriendelijk en hebben goed oog voor arriverende gasten’, aldus de jury die Brasa uit Purmerend als winnaar heeft uitgeroepen.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Eén van de juryleden is vinoloog, en werd door een medewerker met bovengemiddeld veel kennis van wijn verrast met een mooi glas buiten de kaart om.[/perfectpullquote]

De Agnietenberg
In het juryrapport over de Agnietenberg (plek 31) wordt vooral lovend over het personeel gesproken. ‘Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen en naar een tafeltje begeleid. De dame die ons ontvangt, is vriendelijk en spontaan en houdt daarnaast goed het overzicht op hetgeen zich op het terras afspeelt. Onderwijl stuurt ze ook nog enkele jongere collega’s aan. Deze dame heeft het prima in de vingers en dat weet ze blijkbaar ook goed over te brengen op de collega’s. De medewerker die ons helpt is alert, attent en snel.’

(tekst loopt door onder foto)

Foto: Frank van Hienen

In den Hoofdwacht
Ook bij In den Hoofdwacht wordt het personeel en zijn expertise geroemd. ‘Op dit terras wordt de jury welgemeend en enthousiast begroet door een spontane medewerker, in zijn algemeenheid laat het team zien dat het vriendelijk, alert en goed op elkaar ingespeeld is. Ook beschikken medewerkers over ruim voldoende kennis van de kaart. Eén van de juryleden is vinoloog, en werd door een medewerker met bovengemiddeld veel kennis van wijn verrast met een mooi glas buiten de kaart om.

Back to top button