zaterdag , 2 december 2023
Foto: Frank van Hienen

PEC Zwolle-trainer John Stegeman aangehouden na ongeluk

PEC Zwolle-trainer John Stegeman is donderdagavond aangehouden, nadat hij in Apeldoorn een ongeluk heeft veroorzaakt. Stegeman had bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Volgens de gedragsregels bij PEC Zwolle geldt voor drankgebruik onder werktijd ontslag op staande voet. Stegeman ontkomt echter met een boete van de club en moet daarnaast vaker opdraven bij maatschappelijke projecten van PEC Zwolle. Adriaan Visser, voorzitter PEC Zwolle: ‘Wij betreuren dit incident enorm, aangezien het totaal niet overeenkomt met hoe wij als club in de maatschappij staan. Alcohol en verkeer gaan niet samen en we kunnen dit incident dan ook niet aan ons voorbij laten gaan. ‘

Domme actie
John Stegeman: ‘Dit is een ontzettend domme actie van mij, die nooit meer voorkomt. Ik accepteer de straf vanuit de club als vanzelfsprekend en beloof beterschap richting de toekomst.’ Los van de straf vanuit de club, wachten zowel Stegeman als PEC Zwolle de verdere meningsvorming vanuit Justitie over dit incident af. 

Lantaarnpaal
Stegeman raakte donderdagavond aan de Oost Veluweweg in Apeldoorn de macht over het stuur. Hij raakte een lantaarnpaal en moest worden nagekeken in een ambulance. De PEC Zwolle-trainer zou lichtgewond zijn geraakt aan zijn neus.

Eén reactie

  1. die had meteen ontslagen moeten worden..
    dat de leiding van PEC daar niks mee doet en afdoet met een boete zegt genoeg over hoe de (mensen) leiding is..
    Schande!