Drukke platenbeurs op Grote Kerkplein, vrijwel niemand die afstand houdt

De traditionele cd- en platenmarkt op het Grote Kerkplein is vandaag (zondag) om 10.00 uur begonnen. Op de drukbezochte markt leek corona compleet verdwenen. Vrijwel niemand die zich hield aan de anderhalve meter afstand tot elkaar.

De Veiligheidsregio IJsselland had bezoekers van de Zwolse binnenstad nog zo gewaarschuwd. Dit weekend zou er gehandhaafd worden op het niet naleven van de coronaregels, zoals het houden van 1,5 meter afstand. Op de platenmarkt op het Grote Kerkplein zouden handhavers hun handen vol hebben, er wordt zij aan zij door liefhebbers gestruind door de platenbakken. Van handhavers echter geen enkel spoor.

(tekst loopt door onder de foto)

Volgens lezers die de foto’s zien, ligt er ook een verantwoordelijkheid bij de standhouders. ‘Als ze net als bij de markt vakken op de grond hadden gemaakt, was er een hele andere situatie ontstaan. Dit is gewoon slecht van de organisatie van de platenmarkt’, zegt Raymond. ‘Dit is een slechte zaak. Maar ik vind de opstelling ook echt krom. Niet over nagedacht’, meent Monique.

Back to top button