Drukte in Diezerstraat en op de markt, ‘het was echt dramatisch’

Ondanks de oproep om nog steeds zoveel mogelijk thuis te blijven, was de Zwolse binnenstad vandaag (zaterdag) veel drukker dan de afgelopen weken. Van een anderhalve-metersamenleving was nauwelijks sprake. ‘Het was gewoon net zo druk als een “normale” zaterdag.’

Meer mensen is eigenlijk precies wat de ondernemersvereniging graag wilde. Op de matrixborden rond de binnenstad is de boodschap ‘Blijf thuis’ verdwenen. Op verzoek van ondernemersvereniging Citycentrum en ‘promotor’ ZwolleFonds. ‘We krijgen wat verruiming. Als je een gastvrije stad wil zijn, moet je die tekst ook van die borden halen’, vertelde Ype Bosma van Citycentrum vrijdag aan de Stentor.

‘Gooi dan de terrassen ook maar open’
Die oproep leek te werken, tot verbazing van anderen. Op de markt en in de Diezerstraat was het vandaag (zaterdag) druk. Té druk, vonden anderen. ‘Verbazingwekkend hoe mensen op de Zwolse markt in de binnenstad zich gedragen. Als dat gedoogd wordt gooi dan ook de terrassen maar open’, zegt Gooitske Zijlstra op twitter. ‘Het was echt dramatisch. Ik ben gauw weggegaan’, reageert een andere bezoeker van de binnenstad. ‘Het was gewoon net zo druk als een “normale” zaterdag’, vond binnenstadbewoner Joshua.

Inmiddels stromen er woedende reacties binnen over de overvolle binnenstad en de drukke winkelcentra. Ook van politie en verpleegkundige van Isala. Lees hier verder.

Reacties

  1. Ik ga er dan vanuit dat die Ype Bosma zich als eerste meldt om zich om te scholen laten opleiden tot een verpleegkundige om mensen te helpen, als er tweede golf komt? Hij staat daar zo blij , maar beseft niet dat het gevaarlijk is ..

  2. Was wel druk in de stad maar mensen weten niet van elkaar wie wel en wie niet naar de stad gaat. En als het zo druk is wie neemt dan de stap om weer weg te gaan? Het blijft dus heel erg lastig.

  3. Hoe egoïstisch kan men zijn!!!!! Laat mensen welk al wekenlang kats geïsoleerd leven maar wegteren

Back to top button