zaterdag , 24 februari 2024

Drukte op terrassen in Zwolle, lange rijen voor winkels

De heropening van de terrassen en winkels heeft vandaag (woensdag) in de binnenstad van Zwolle meteen voor drukte gezorgd. Op de Grote Markt waren de geopende terrassen rond 13.00 uur vrijwel vol. Voor de Primark stond er een lange rij, net als voor JD Sports.

Terrassen buiten kunnen vanaf vandaag (woensdag) van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel, op minder dan 1,5 meter afstand. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht.

(tekst gaat door onder foto’s)

Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken, kunnen open van 06.00 tot 20.00 uur. Essentiële winkels, zoals supermarkten, mogen weer open op hun gebruikelijke tijden. Het dragen van een mondkapje in winkels blijft verplicht.