Duo aangehouden voor verduisteren van wijnen

PolitieDe politie heeft maandag een 43-jarige man en een 44-jarige vrouw aangehouden op verdenking van faillissementsfraude.

Het tweetal zou bedrieglijke bankbreuk hebben gepleegd en wordt daarnaast verdacht van verduistering van een partij wijn. De vrouw is enig aandeelhouder van een BV die in Zwolle een wijnhandel bezat. De man had de dagelijkse aansturing over deze BV en daarmee over de wijnhandel.

Aangifte
De wijnhandel in Zwolle is op 9 april 2013 failliet verklaard. Na de faillissementsuitspraak bleek de wijnvoorraad uit het pand te zijn verdwenen. Daarop heeft de curator gevraagd om de volledige boekhouding. Daar hebben de verdachten maar deels aan voldaan. Vervolgens bleek dat er door de verdachten ook geen jaarrekeningen zijn gedeponeerd. Uiteindelijk was dit in december 2014 voor de curator aanleiding om aangifte te doen van bedrieglijke bankbreuk en het onttrekken van de wijnvoorraad uit de boedel. Later heeft ook een wijnleverancier nog aangifte gedaan van verduistering van deze wijnvoorraad.

Back to top button