Ed Anker (ChristenUnie) stopt als wethouder in Zwolle

Ed Anker kondigt vandaag (zaterdag) zijn vertrek aan als wethouder van Zwolle. De ChristenUnie-bestuurder trad in mei 2014 aan als wethouder en stopt in het voorjaar van 2022 als lid van Zwolse college van B&W.

De beslissing is een persoonlijke keuze geweest. Anker: ‘Na acht jaar vind ik het gezond om af te zwaaien. Ik vind het tijd om verder te kijken en ook om een rustiger en gebalanceerd leven te leiden.’

In de afgelopen acht jaar zette Anker zich in voor de kwaliteit van Zwolle, klimaatadaptatie, de groei van de stad en het realiseren van woningbouw. Wat Anker na het wethouderschap gaat doen is op dit moment nog niet bekend. ‘Twee bestuursperioden is precies goed. In de eerste ben je bezig veel te zaaien en in de tweede periode kun je meer oogsten. Voor mij breekt straks een nieuwe fase aan waarin ik mijn kennis en ervaring op een andere plek ga inzetten. Waar weet ik nog niet precies, maar ik blijf hoe dan ook in Zwolle wonen.’

Back to top button