zondag , 25 februari 2024
Eefke Meijerink tijdens de opening van het politieke jaar. Foto: PvdA Zwolle

Eefke Meijerink (PvdA) nieuwe wethouder in Zwolle

Eefke Meijerink (PvdA) is maandagavond benoemd tot de nieuwe wethouder in Zwolle. Ze volgt haar partijgenoot Nelleke Vedelaar op die onlangs tot voorzitter van de landelijke PvdA is benoemd.

Door het vertrek van Meijerink naar het college wordt Jan Slijkhuis de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad. Sanneke Snuverink neemt de opengevallen plek van Meijerink waar, in ieder geval tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

175.000 euro wachtgeld
Hoewel Meijerink slechts vier maanden – tot de volgende verkiezingen – wethouder is in Zwolle, maakt ze wel aanspraak op een riante wachtgeld-regeling. Indien zij na de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet terugkeert in het college heeft ze recht op twee jaar doorbetaling van een groot gedeelte van haar loon. Dat komt in totaal neer op zo’n 175.000 euro. Een aantal maanden voor haar benoeming als wethouder had Meijerink haar baan als directeur van de Creatieve Coöperatie opgezegd.

In Amsterdam is juist besloten om geen nieuwe wethouder te benoemen, na het vertrek van  Kajsa Ollongren naar het kabinet.