‘Één directeur voor HCO en Stedelijk Museum’

Het Stedelijk Museum en het Historisch Centrum Overijssel moeten in de nabije toekomst wellicht fuseren. Nu hebben beide culturele instellingen elk een vacature voor een directeur. Is dat wel zo verstandig?

De Zwolse fractie van de PvdA wil dat het stadsbestuur gaat kijken om nu alvast één directeur aan te stellen voor zowel het Stedelijk Museum als het HCO. ‘Wij denken dat je ook kansen moet pakken als ze zich voordoen’, zegt raadslid Patty Wolthof. Ze wil weten of het Zwolse college in overleg wil treden om de mogelijkheid van een gezamenlijke directeur te overwegen.

Onderzoek
Wethouder Jan Brink (cultuur) vindt het een terechte constatering, maar houdt een slag om de arm. ‘Er loopt op dit moment een traject om te kijken wat het cultuurhistorisch verhaal van Zwolle is en welke samenwerking daarbij hoort. Het Stedelijk Museum en het HCO werken nu al meer samen. Het zou nu te vroeg zijn een gemeenschappelijke directeur aan te stellen. We hebben wel contacten met beide organisaties en aangegeven wat het lopende traject is in Zwolle. Dit jaar krijgen we de uitkomsten van een onderzoek en dan maken we de keuze hoe de organisatie eruit komt te zien.’

Back to top button