Een rondvaart door Amsterdam: Het ideale dagje uit

Naast vakanties die vaak meerdere weken duren, worden ook dagjes uit steeds populairder deze zomer. Een dagje uit is namelijk een goed moment om er even op uit te gaan en te genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft. Als je nog op zoek bent naar een interessant en onvergetelijk uitje deze zomer, dan is een rondvaart door Amsterdam echt iets voor jou.

Een rondvaart door Amsterdam

Er zijn verschillende redenen om voor een rondvaart door Amsterdam te kiezen. Een van de meest recente is dat een rondvaart door Amsterdam de Travelers Choice Awards van de populaire website Tripadvisor heeft gewonnen. De grachten van onze hoofdstad trekken namelijk al jarenlang toeristen uit zowel het binnen als buitenland. Daarbij is de Amsterdamse grachtengordel sinds 2010 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De Amsterdamse grachtengordel

Een rondvaart door Amsterdam is dus een rondvaart door een stuk werelderfgoed. Er zijn verschillende criteria waaraan een monument of plaats kan voldoen om opgenomen te worden op deze lijst van Unesco. Volgens de gemeente Amsterdam, die de aanvraag ingediend heeft, is de Amsterdamse grachtengordel een meesterwerk van een menselijk genie, stelt het een belangrijke interactie van menselijke waarden tentoon en is het een goed voorbeeld van een plek die significante stappen in de menselijke geschiedenis voorstelt. Dit wordt ook duidelijk tijdens een rondvaart door Amsterdam, waar meer verteld wordt over de rijke geschiedenis van deze wateren.

De geschiedenis van Amsterdam

In de tijden dat Amsterdam van een eeuwigdurende welvaart leek te genieten, waren stadsuitbreidingen namelijk hard nodig. In de zeventiende eeuw zijn er hier in totaal vier van geweest. De Amsterdamse grachtengordel werd voltooid tijdens de vierde en laatste van deze stadsuitbreidingen. Waar het water nu voor rondvaarten en door pleziervaartuigen wordt gebruikt, werd het vroeger gebruikt voor goederentransport. Aan de kades werden daarbij allerlei imposante gebouwen neergezet die je tijdens een rondvaart door Amsterdam kan bewonderen. Dit is overigens ook de reden waarom het woord grachtengordel ook wordt gebruikt om te verwijzen naar de absolute elite van Amsterdam.

De voordelen van een rondvaart door Amsterdam

Tijdens een rondvaart Amsterdam leer je dus meer over de geschiedenis van Amsterdam. Daarbij is een rondvaart een zeer efficiënte manier om onze hoofdstad verder te verkennen. Zo zie je namelijk veel van de stad in een relatief korte tijd zonder dat je daar zelf de hele dag voor rond hoeft te slenteren. Ook heb je zo geen last van de benauwende drukte in de binnenstad, wat in de zomer geen overbodige luxe is! Er zijn daarnaast verschillende soorten rondvaarten door Amsterdam waaruit je kan kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een publieke rondvaart of zelf een privé boot met schipper huren voor een groep vrienden of familie. Kortom, een rondvaart door Amsterdam is deze zomer zeker de moeite waard!

Back to top button