‘Een scheurkalender? Geef mantelzorgers in Zwolle harde euro’s’

Discussie in Zwolle hoe de gemeente mantelzorgers die tijdens de coronacrisis zwaar belast zijn geweest, moet waarderen. De ChristenUnie wil een scheurkalender geven, andere partijen pleiten voor harde euro’s.

Een scheurkalender met een aantal bonnen die de gemeente kan uitkiezen. Dat is het idee van de ChristenUnie om mantelzorgers een presentje te geven voor hun zware tijd tijdens de coronacrisis. ‘Een scheurkalender? Ik word daar een beetje kriebelig van’, zegt Swollwacht-fractievoorzitter Silvia Bruggenkamp. Zij zegt mantelzorgers liever in harde euro’s uit te betalen, bijvoorbeeld door hen de 150 euro per maand vrijwilligersvergoeding te geven.

Ook de SP wil mantelzorgers in Zwolle een extra steuntje in harde euro’s geven. Fractievoorzitter Brammert Geerling: ‘Mensen hebben meer aan echt geld dan aan een scheurkalender.’

Kerstpakket
ChristenUnie-raadslid Jolien Elshof twijfelt daaraan. ‘Je hebt rijke en arme mantelzorgers. Sommigen willen misschien liever geld, anderen een scheurkalender.’ Bruggenkamp pleit ervoor mensen zelf te laten kiezen. ‘Als wij als raadsleden een kerstpakket krijgen kunnen we ook kiezen: dat pakket of het geld.’

Binnenkort zal er een voorstel komen om mantelzorgers in Zwolle een extra steuntje in de rug te geven voor hun werkzaamheden tijdens de coronacrisis.

Back to top button