Eerste maatregelen kabinet uitgelekt, amateursport gaat op slot

Het kabinet zal morgen op een persconferentie nieuwe en strengere maatregelen nemen om de opmars van het coronavirus tegen te gaan. De amateursport zal offers moeten brengen, melden diverse media op basis van Haagse bronnen.

Boven de 18 jaar mag er door amateurs niet meer in teamverband worden gesport, meldt de NOS. Sportscholen zouden wel gewoon open mogen blijven. Professionele sport is uitgezonderd op de regels. Ook zouden er opnieuw beperkingen komen van het aantal mensen in binnenruimtes. Dat worden er 30, zonder uitzonderingen.

Voortbestaan amateurclubs
De beperkingen van de amateursport zal diepe wonden slaan in het verenigingsleven. De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) liet onlangs weten dat zo’n 30% van de amateur voetbalclubs vrezen voor hun voortbestaan bij een tweede lockdown. ‘En dat is in feite al aan de hand bij de vorige maatregelen toen de kantines gesloten werden’, zegt BAV-voorzitter Ben van Olffen.

Horeca
Ook zullen er verdere maatregelen komen voor de horeca. Het zou kunnen dat horeca om 18.00 de laatste gasten buiten moeten hebben, maar een gehele sluiting zou ook nog niet van tafel zijn. Openbaar vervoer zou alleen toegankelijk worden voor mensen die noodzakelijke reizen moeten maken. Dinsdag om 19.00 uur is er een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. Dan zullen alle maatregelen duidelijk worden.

Back to top button