Vanaf eind juli veel verkeershinder in Zwolle wegens onderhoud wegen

Vanaf 24 juli krijgen verschillende belangrijke wegen in Zwolle het nodige onderhoud, zodat zij er goed bij blijven liggen voor inwoners en bezoekers van de stad. Helaas zorgen de werkzaamheden ook voor verkeershinder. Om deze zo klein mogelijk te houden, wordt er tijdens de zomervakantie gewerkt.

Hieronder volgt een overzicht van de werkzaamheden en de gevolgen daarvan voor het verkeer.

24 – 28 jul: Ceintuurbaan

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juli wordt er gewerkt op de kruising Ceintuurbaan / Dr. van Heesweg / Tesselschadestraat, ter hoogte van Isala.

De Ceintuurbaan blijft in beide rijrichtingen open. Afslaand verkeer moet rekening houden met beperkte mogelijkheden, en wordt met borden omgeleid:

  • Verkeer van en naar Isala en omgeving wordt omgeleid via Dr. van Heesweg – Dr. van Thiemenweg – Dr. Spanjaardweg. Deze route is tijdelijk eenrichting.
  • De aansluiting Tesselschadestraat – Ceintuurbaan is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Leo Majorlaan – Ceintuurbaan.

Het fietspad langs de Ceintuurbaan is afgesloten aan de kant van Isala. Fietsers worden omgeleid via het fietspad aan de overkant van de weg en de fietsdoorsteken bij Kuyerhuislaan.

24 juli – 1 september: Van Karnebeektunnel

Van maandag 24 juli tot en met dinsdag 1 september krijgt de Van Karnebeektunnel groot onderhoud. Zo worden asfalt en verlichting vervangen, en wordt er grondig schoongemaakt. De tunnel is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit wordt omgeleid via de IJsselallee – Ittersumallee – Marsweg.

Van vrijdag 11 augustus tot en met 1 september is de tunnel ook afgesloten voor voetgangers en fietsers. Zij worden omgeleid via de Hoge Spoorbrug.

24 – 27 juli & 28 – 31 augustus: A28 ter hoogte van Zwolle

Voor werkzaamheden door Rijkswaterstaat is de A28 in de avonden en nachten dicht:

  • van maandag 24 tot donderdag 27 juli: van knooppunt Hattemerbroek naar Zwolle-Centrum);
  • van maandag 28 tot 31 augustus: (van Zwolle-Noord naar knooppunt Hattemerbroek).

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat.

15 – 21 augustus: IJsselallee en Spoolderbergweg 

Van dinsdag 15 tot en met dinsdag 21 augustus wordt er gewerkt aan de Spoolderbergweg en de IJsselallee. Houd rekening met omleidingen en extra reistijd.

18 – 25 augustus: Spoolderplein

Van vrijdag 18 augustus tot vrijdag 25 augustus is het Spoolderplein, het verkeersplein bij A28-afslag Zwolle-Zuid, in fases dicht voor verkeer. Het plein krijgt onderhoud van Rijkswaterstaat.

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat.

Back to top button