Engelse Werk krijgt grote opknapbeurt, pas in 2025 klaar

De gemeente Zwolle voert tot en met de winter 2024/2025 onderhoud en aanpassingen uit aan het Engelse Werk. Dankzij rijkssubsidie wordt onder meer de oorspronkelijke romantische Engelse landschapsstijl waar nodig hersteld en worden zichtlijnen naar de IJssel aangebracht.

Het Engelse Werk is een rijksmonument en geliefd park in Zwolle. De afgelopen jaren ontvangt het Engelse Werk steeds meer bezoekers ook van buiten de stad die speciaal voor het bezoek aan het park naar Zwolle afreizen. Door het intensieve gebruik van de vele bezoekers is een aantal plekken in het park versleten.

(tekst loopt door onder foto)

Foto: Leon Eikenaar

Extra picknickbanken
Op plekken met uitzicht komen extra familie- en picknickbanken, waar bezoekers prettig en langer kunnen verblijven. Er wordt een nieuwe ligweide aangelegd om te liggen of sporten. Op verschillende plekken in het park worden nieuwe bomen aangeplant en er wordt een nieuwe bloemenweide toegevoegd.

Romantisch
Om het romantische Engelse landschap te herstellen worden nieuwe planten toegevoegd, een deel met meer voorjaar-, zomer- en herfstbloei. Het park krijgt hierdoor in dat deel van het park meer kleur en de bestaande hoge biodiversiteit wordt hiermee nog meer versterkt.