Er gloort weer hoop voor PEC Zwolle

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar bezorgde PEC Zwolle niet alleen drie punten (2-0 zege op Willem II), maar ook weer hoop om zich te ontworstelen aan de onderste regionen op de ranglijst.

Vóór de winterstop was Thomas van den Belt een van de meest verguisde spelers bij PEC Zwolle, zaterdagavond was hij de personificatie van de voorzichtige wederopstanding van de Zwollenaren. Met twee treffers besliste de middenvelder het duel met Willem II (2-0), waardoor het gat naar de ploegen boven PEC Zwolle is geslonken naar vier punten. En nog een lichtpuntje: PEC Zwolle won verdiend en liet zien béter te zijn dan de concurrent uit Tilburg.

Trainer Dick Schreuder vertelde na afloop dan ook ‘opgelucht te zijn’, zonder dat hij al wilde spreken van een ommekeer. ‘Maar het begin is er.’

Aanstaande woensdag komt PEC Zwolle alweer in actie. Dan is om 20.00 uur NAC Breda de tegenstander in de TOTO KNVB Beker. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Rat Verlegh stadion.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Karakteristieken:

PEC Zwolle – Willem II: 2-0 (1-0).

Toechouwers: 0

Scheidsrechter: Manschot

Gele kaarten: Van den Belt, Strieder (PEC Zwolle) en Nunnely (Willem II)

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Voet, Nakayama, Saymak (81’ Mbinga), Kastaneer (81’ Redan), Strieder (81’ Paal), Van den Belt, Reijnders, Darfalou en De Wit.

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Bergström, Nunnely, Llonch (76’ Kampetsis), Wriedt, Köhlert, Svensson (60’ Kabangu), Meerveld, Roemeratoe (89’ Saddiki), Michelis en Köhn (61’ Schippers).

Scoreverloop:

25’ Van den Belt 1-0

78’ Van den Belt 2-0

Back to top button