‘Er moeten extra activiteiten in Zwolle komen tijdens zomervakantie’

Kom met een zomervakantie-plan voor de vele Zwollenaren die aankomende zomer thuis blijven. Met die oproep willen partijen in de gemeenteraad dat het College van Burgemeester en Wethouders de creatieve en positieve kracht van de stad stimuleert, ook in coronatijd.

‘Laten we kijken naar wat er wél kan!’, is de oproep van ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Rots. Met name veel kinderen en jongeren uit gezinnen die niet of korter op vakantie gaan, zullen behoefte hebben aan activiteiten in eigen stad. ‘Bovendien ligt hier een kans om de jongeren uit gezinnen met een extra ondersteuningsvraag, te blijven zien en ondersteunen’, aldus Rots.

Daarom dienen een groot aantal partijen een motie in die het College oproept om samen met organisaties in de stad te komen tot een Corona Zomervakantieplan.

[advpoll id=”78″ title=”Poll” width=”270″]

Voordeel van het plan is dat het ook organisaties en zzp-ers de mogelijkheid geeft om weer – met inachtneming van de RIVM-maatregelen – aan de slag te gaan. Rots: ‘Voor deze organisaties en zzp-ers is het een mogelijkheid om toch nog enige inkomsten te genereren. En voor alle Zwollenaren die thuis zijn in de aankomende zomer is het fijn als er iets te beleven is.’

Kinderen
Voor iedereen die in de aankomende zomer thuisblijft, is het plezierig als er activiteiten zijn om naar uit te kijken. Dat geldt in het bijzonder voor kinderen en jongeren die zes weken vrij zijn van school. Rots: ‘Daar vragen wij aandacht voor en ruimte in de voorschriften. We willen bovendien dat er in de komende zomerperiode aandacht blijft voor de groep kwetsbare jongeren in onze stad.’

Een reactie

Back to top button