Eruptie van vreugde na eerste zege PEC Zwolle, ‘ik kan wel janken’

In een knotsgek duel met Heracles Almelo boekte PEC Zwolle zaterdagavond de eerste overwinning van het seizoen. Verdiend was het niet. Goed was het ook niet. Maar niemand die daar na afloop een boodschap aan had. ‘Ik kan wel janken.’

Na een afgekeurd doelpunt en een gemiste strafschop van de bezoekers legde PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen in de slotminuten van de wedstrijd vanaf elf meter aan voor het eindoordeel in een tumultueus duel. De sterkhouder in Zwolle faalde niet en bezorgde zijn club de eerste seizoenszege: 1-0.

Ondanks de overwinning blijft PEC Zwolle hekkensluiter van de eredivisie. En zaterdagavond bleek opnieuw waarom de ploeg daar staat. Na een slaapverwekkende eerste helft, was Heracles Almelo na rust de betere ploeg. Eerst werd een doelpunt na ruim een uur spelen van de Almeloërs afgekeurd wegens buitenspel, even later miste Rai Vloet een strafschop.

Uiteindelijk zorgde Van Polen met zijn benutte strafschop voor een eruptie van vreugde bij het thuispubliek. ‘Ik kon wel janken’, vertelde Van Polen zelf na zijn treffer. ‘Ik was zo blij. Ik had overal kippenvel na die goal. We hebben de fans tot nu toe niet zoveel gegeven, maar ze zijn zó achter ons blijven staan.’