Explosie aan besmettingen Zwartewaterland vooral door kinderen en jongeren

De enorme toename aan corona-besmettingen in Zwartewaterland (Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis) is toe te schrijven aan kinderen en jongeren. Dat meldt de gemeente die nogmaals een beroep doet op de bevolking om de basismaatregelen in acht te nemen.

De meeste besmettingen in Zwartewaterland zijn volgens de GGD op dit moment bij niet gevaccineerde jongeren tot 20 jaar. Daarom vragen gemeente en GGD ouders extra scherp te zijn op symptomen. ‘Van de jongeren is nog maar een relatief laag percentage tegen corona gevaccineerd. De besmettingen doen zich vooral voor in de gezinssituatie en soms op scholen’, legt Rachel ter Horst, arts infectiebestrijding van GGD IJsselland uit.

Frisse lucht
Burgemeester Eddy Bilder vraagt inwoners om extra waakzaam te zijn en de basisregels op te volgen. ‘We weten niet hoe de cijfers zich precies zullen ontwikkelen. We weten wel dat deze nu te hoog zijn. Daarom is het belangrijk om de basisregels te blijven volgen. (…) Dat betekent: geef elkaar de ruimte en was vaak en goed de handen. Bij klachten thuisblijven en testen. Zorg thuis en waar mogelijk elders voor voldoende frisse lucht.’

Back to top button