Explosie bij bedrijfspand in Zwolle, onderzoek naar meerdere explosieven

De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben zaterdagavond onderzoek gedaan bij een bedrijfspand aan de Telfordstraat op bedrijventerrein Marslanden.

Rond de klok van acht uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. De politie laat via Instagram weten dat er een melding binnenkwam van een bomexplosie bij het pand. Agenten kwamen met kogelwerende vesten aan bij het pand. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Wel was er enige schade aan de glazen pui van het pand.

Meerdere explosieven
Omdat er nog (mogelijk) een of meerdere explosieven objecten voor de deur lagen, is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) met spoed ter plaatse gekomen in Zwolle. Zij hebben enkele voorwerpen veiliggesteld. Ook de recherche heeft onderzoek gedaan op de locatie.

Foto: Stefan Verkerk

De politie heeft ook nog een witte Audi in beslag genomen. Deze auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Wat er precies voorgevallen is en wat het motief is, is op dit moment nog niet bekend. Op de locatie van het incident was er geen Officier van Dienst aanwezig die de eerste woordvoering voor zijn of haar rekening kon nemen. De politie komt mogelijk zondag overdag met meer informatie.

Back to top button