Explosieve groei aantal coronagevallen in Zwolle: +143%

Het aantal positieve testen neemt in Zwolle explosief toe. Het RIVM meldt dat er vandaag 39 mensen positief zijn bevonden op corona. Dat is 143% meer dan gisteren werd gemeld, toen ging het om 16 positieve testen. Dat was al meer dan de dagen ervoor.

Er zijn sinds 4 mei niet zoveel coronabesmettingen in Zwolle gemeld als vandaag (donderdag). Ook in de regio blijkt Zwolle koploper te zijn. Per 100.000 inwoners zijn er 30,3 Zwollenaren positief getest. Dat is (veel) meer dan in omliggende gemeenten: Kampen (14,7), Zwartewaterland (8,8), Dalfsen (7), Olst-Wijhe (11), Ommen (5,6), Raalte (21,2).

Nieuwe maatregelen
In heel Nederland loopt het aantal coronabesmettingen op. Het RIVM meldde vandaag (donderdag) 5475 nieuwe gevallen. Dat zijn er 1815 meer dan gisteren. Demissionair minister Hugo de Jonge beraadt zich op strengere coronamaatregelen. Daarvoor wacht hij op een spoedadvies van het Outbreak Management Team (OMT).

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Als de besmettingen blijven oplopen is DIT handig om alvast in huis te hebben.[/box]

Back to top button