Extinction Rebellion voert zondag actie in Zwolle

Extinction Rebellion heeft zondag in alle vroegte het beeld van Thorbecke op het Stationsplein en het beeld van Rodin’s Adam op het Grote Kerkplein geblinddoekt.

Ook in Hardenberg blinddoekten activisten standbeelden. Hiermee doen Zwolle en Hardenberg mee aan Statue Sunday. Tijdens deze actie doen wetenschappers en klimaatactivisten over de hele wereld een blinddoek om bij standbeelden van wetenschappers, politici en andere prominenten. Hiermee eisen ze dat politici en bestuurders niet langer de ogen sluiten voor de klimaatcrisis. De machthebbers moeten de waarheid vertellen over de klimaatnoodtoestand en ze moeten passende maatregelen nemen.

‘Het recent verschenen rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) laat opnieuw zien hoe hoog de nood is voor onze aarde’, zegt Extinction Rebellion in een persbericht. Toch doet de politiek alsof er niets aan de hand is. Dit is onbegrijpelijk omdat wetenschappers over de hele wereld al decennialang de noodklok luiden over de opwarming van het klimaat en de catastrofale gevolgen daarvan.’

De Zwolse afdeling van Extinction Rebellion steunt de actie Statue Sunday en zal de komende tijd ook elders in Zwolle de nodige standbeelden blinddoeken. Daarmee roept ze politici en bestuurders op om de waarheid over de klimaatsituatie te vertellen en om onmiddellijke actie te ondernemen om de verwoestende gevolgen te beperken.

Back to top button