Extra aandacht voor moord op Zwollenaar Harry Zunnebeld

De moord op de Zwolse kolenboer Harry Zunnebeld in 1995 krijgt opnieuw aandacht van de politie. De zaak is op de kalender van cold cases gezet, moorden die nooit zijn opgelost.

Op woensdag 14 december 1995 werd de 75-jarige kolenboer Harry Zunnebeld dood aangetroffen in zijn woning aan het Van Nahuysplein in Zwolle.

De man, die alleen woonde, was met veel geweld om het leven gebracht. Hij was geschopt, geslagen en had verschillende botbreuken en inwendige bloedingen. Harry Zunnebeld is waarschijnlijk al aan het begin van de nacht overleden. In 2012 werd er ook al eens extra aandacht aan de zaak besteed, toen met een reconstructie op Opsporing Verzocht (zie video).

Postzegels
Het slachtoffer was een fanatiek verzamelaar van postzegels. Hij woonde al jaren aan het Van Nahuysplein in het oude centrum van Zwolle en was lokaal bekend als ‘de kolenboer’. Hij was namelijk eigenaar van brandstoffenhandel Wolter’s Steenkolen. Zunnebeld trok er vrijwel iedere avond op uit. Meestal verliet hij rond halfelf ’s avonds zijn huis voor een wandeling.

Park Eekhout
Hij had een vaste route naar de brievenbus om veelal zakelijke brieven te posten. Daarna ging hij bijna altijd rechtstreeks naar park Eekhout, een ontmoetingsplaats voor homoseksuelen. Harry was daar een bekende verschijning en stond naast ‘de Kolenboer’ ook bekend als ‘Opa van het park’.

De moord werd nooit opgelost. Dit tot groot verdriet van de nabestaanden van Zunnebeld. Kunt u hen helpen met nadere informatie? Vul hier het tipformulier in.

Back to top button