zaterdag , 24 februari 2024
Tijdens de eerste golf werden er ook bij begraafplaats Kranenburg koelunits geplaatst.

Extra koelcellen bij begraafplaats Kranenburg

De schade van de coronacrisis is nu ook fysiek te zien bij begraafplaats Kranenburg. Daar zijn twee extra koelcellen geplaatst.

Volgens de cijfers van GGD IJsselland zijn er de laatste periode inmiddels 158 personen in onze regio overleden aan het coronavirus. Het CBS houdt ook bij hoeveel oversterfte er is in Nederland tijdens de coronacrisis. Zo viel de sterfte in week 16 bijna 40 procent hoger uit in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020.

Dertig personen
Op begraafplaats Kranenburg, een van de grootsten in Nederland, is nu ook fysiek te zien dat het aantal overlijden flink is toegenomen. Er zijn twee extra containers geplaatst om de stoffelijke overschotten koel te houden. Volgens een van de begrafenisondernemers in Zwolle is er ruimte voor meer dan dertig extra personen.

4.711 personen overleden
Het RIVM liet vandaag (woensdag) weten dat er sinds gisteren 145 personen als overleden zijn gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. In totaal zijn er volgens het RIVM 4.711 personen overleden aan het coronavirus.